Nieuws

[PICS] De nachtelijke première van Harry Potter

17-11-2010 08:43:59

[PICS] De nachtelijke première van Harry Potter © BrunoPress

Dinsdagnacht ging de langverwachte film Harry Potter and the Deathly Hallows in première. Net als de boeken van J.K. Rowling evolueren ook de films mee met de leeftijd van de protagonisten. Nog meer dan in de vorige Potterfilms is de toon grimmiger en de sfeer donkerder. In het Pathe in Utrecht waren sommige bekende Nederlanders er speciaal op gekleed.

De Harry Potter saga nadert zijn einde met dit eerste deel van slotstuk Harry Potter and the Deadly Hallows. Een heftig avontuur waarin een laatste confrontatie met Voldemort wacht.

In Utecht kwam ook een handje vol BN-ers op de première af, sommigen namen hun kinderen mee.

Voormalig tovenaarsleerlingen Harry, Ron en Hermelie beginnen aan een levensgevaarlijke missie om de 'Gruizelementen', het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid, te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun leraren en de bescherming van professor Perkamentus.

Zoals elke Potterfilm bevat ook deze aflevering de nodige actiescènes, waarin de nadruk ligt op magische confrontaties en wonderbaarlijke ontsnappingen.

De film eindigt met die conclusie, en de belofte van een ronduit spectaculaire afwikkeling. Helaas moeten we daarop nog wachten tot volgend jaar zomer.

Credit: BrunoPress/Edwin JanssenPoll

Katja Schuurman en Thijs Römer uit elkaar

poll

Advertentie