Nieuws

Rourke: 'Sean Penn moet de Oscar winnen'

11-02-2009 14:21:31

Rourke: 'Sean Penn moet de Oscar winnen' © BrunoPress

Waar bijvoorbeeld een Kate Winslet een moord zou doen voor een Oscar, maakt het Mickey Rourke aanzienlijk minder uit. Sterker nog: hij gunt 'zijn' Oscar liever aan concurrent Sean Penn. De twee zijn al jaren bevriend en Penn hielp Rourke door een moeilijke tijd heen.

Rourke (56) is met zijn nieuwe, Oscar-genomineerde film The Wrestler weer helemaal terug in het vizier van Hollywood. De acteur kende een moeilijke tijd waarin hij verslaafd was aan drugs. Ook zette hij zijn acteercarrière op ijs om professioneel bokser te worden. Toch bleef Rourke contact houden met zijn collega Penn (48).

Zo vertelt hij aan WENN: "Sean is een goede vriend van mij. Toen ik in de put zat, hielp hij me enorm. Hij vertelde me precies wat ik wel en niet moest doen. Ik ben hem zoveel verschuldigd dat ik echt hoop dat hij de Oscar wint." Toen Rourke weer wilde terugkeren in de filmwereld gaf Penn hem een rol in zijn film The Pledge.

Rourke en Penn zijn beide genomineerd voor Beste Acteur. Rourke zoals gezegd voor The Wrestler, Penn voor zijn rol in Milk. Het duo wordt bovendien gezien als de favorieten voor de felbegeerde prijs.Poll

Katja Schuurman en Thijs Römer uit elkaar

poll

Advertentie